Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

D-vitamin pótlás a téli időszakban

A tél beköszöntével szervezetünk nem képes megfelelő mennyiségű D-vitamint előállítani a napozással, így az étrendből kell biztosítanunk, hogy megakadályozzuk a hiányt.

A D-vitamin hiánya és következményei széles körben elterjedtek és folyamatosan növekednek. Az egészségügyi problémák, a túlsúly és az öregség kombinációja áll jellemzően az előtérben, pl. a csontritkulás, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, de a szklerózis multiplex vagy egyes ráktípusok is összefüggenek az elégtelen D-vitamin ellátással.

A D-vitamin gazdag táplálékforrásai a tejtermékek és az állati zsírok, különösen a zsíros halak, halolajok. A megfelelő D-vitamin-ellátást azonban elsősorban nem a táplálékkal, hanem inkább a napozással biztosíthatjuk szervezetünknek (a szükségletek körülbelül 90%-át). 

Hazánk éghajlati sajátosságaiból adódóan azonban nem garantált, hogy a nap egész évben elegendő mennyiségű D-vitamint termel, mely részben köszönhető a mai életkörülményeknek is. Gyakran találkozhatunk azzal a tanáccsal, hogy télen 20 percig napoztassuk az arcunkat és az alkarunkat, mert az feltölti a D-vitamin készleteinket. Sajnos ez az „általános érvényű tanács” a téli hónapokra nem feltétlenül érvényes, mivel ebben az időszakban a D-vitamin képződése elhanyagolható! Ez nem csak azért van, mert túl kevés a napsütés, hanem azért is, mert a napsugarak szöge egyszerűen túl lapos. A látens hiány tehát szinte elkerülhetetlen a szélességi fokunkon. Ugyanakkor szervezetünk képes tárolni a D-vitamint és a többi zsírban oldódó vitamint, ami lehetővé teszi, hogy kevés napsütéssel is átvészelhessük a téli hónapokat, különösen a megfelelő utánpótlás esetén.

Melyik D-vitaminban gazdag termékeket ajánlja a SPONSER?

A Sponser OMEGA-3 PLUS optimálisan fedezi a D3-vitamin és az omega-3 zsírsavak napi szükségletét. Az OMEGA-3 PLUS-ban található D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez, fenntartja a csont, az izom megfelelő működését és a fogak egészségét, valamint nélkülözhetetlen a gyermekek csontjainak egészséges növekedéséhez is. Különösen előnyös lehet a D-vitamin kiegészítés az időkorúak esetén, főleg azoknál, akiknek az izomgyengeség és a testtartással kapcsolatos instabilitás miatt fokozott az esés kockázata.

D-vitamint a Sponser IMMUNOGUARD, a növényi eredetű étrend-kiegészítő is tartalmazz, amely erősíti az immunrendszert és megvédi a testet az oxidatív stressztől. Az IMMUNOGUARD funkcionális összetevői támogatják a szervezet saját védekezését a fokozott stressz fázisaiban a sport, a mindennapi élet vagy a megnövekedett fertőzésveszély esetén.

sponser.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségmegőrzés Vitaminok

Keresés