Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

Gal Q10 koenzimes lazacolaj (250ml)

Ár:
6.790 Ft
5.990 Ft
Kedvezmény: 800 Ft


Lazacolajat, Q10-koenzimet és természetes E-vitamin komplexet tartalmazó étrend-kiegészítő.

 

Termék értékelése: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. március 09.
Ízesítés
Citrus
Menny.:

Termékleírás

Omega-3: Gal Q10 koenzimes lazacolaj

Lazacolajat, Q10-koenzimet és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő.
3300mg Omega-3 + 100mg Q10. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

A termék jól hasznosuló, természetes formában tartalmazza az Omega-3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, növényi fermentációval előállított Q10-koenzimmel és természetes  tokoferolokkal (E-vitamin).  Mindent úgy, ahogyan azok teljesértékű táplálékainkban is megtalálhatók. Magas természetes tokoferol-tartalmának és a rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a stabilitásának, a hozzáadott természetes citromolajnak, és a minőségi lazacolaj-keveréknek.

Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. 

Termék fejlesztésekor a fő szempontok a következők voltak:
A leghatásosabb omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún. triglicerid formában tartalmazza és nem etil-észterek formájában.
Ezen hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető legkevesebb szennyező-anyag kíséretében.
Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára.
Legyen nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.

Mindezek figyelembevételével a tisztított halolaj mellett döntöttek a gyártók, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltak. A lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért döntöttek a kanalas verzió mellett. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal gondoskodtak.

A termék literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.

Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit.
A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:

Agy és idegrendszer
Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot. 
Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.

Szív- és érrendszer
Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet.
Csökkenti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.

Egyéb
Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.
A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani.
A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.


Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, ugyanis az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseink zsírsavaránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra.


Adagolás
Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik.
Gyermekeknek testsúlyarányosan.

Figyelmeztetés!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó.


Összetevők 
Lazacolaj, tokoferolokban gazdag növényi kivonat, citromolaj, természetes antioxidáns: rozmaring kivonat.


Kiszerelés
Dobozos termék - 250 ml 
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a dobozon

Gyártja és forgalmazza: GAL Vital SynergyTech Kft.

Forrás: www.gal.hu

Összetevők

 GAL Q10-koenzimes lazacolaj
 Hatóanyag 10 ml (1 evőkanál) 

 Omega-3 zsírsav összesen
 -> ebből EPA
 -> ebből DHA
 -> ebből ALA+DPA+SDA

3300 mg 
1675 mg 
1115 mg 
510 mg 

  Q10-koenzim 100 mg 
  Természetes E-vitamin
  (alfa, béta, gamma és delta-
  tokoferolok keverékéből)
24 mg α-TE 
NRV*: 200% 
 

* NRV: Felnőttek számára javasolt napi adag

 

Termékjellemzők

Termékcsoport Egyéb
Terméktípus Omega 3
Kiszerelési egység Doboz
Kiszerelés 240 ml
Mikor használd? Felkészülés
Gluténmentes igen
Laktózmentes igen
Mesterséges édesítőszerektől mentes igen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Mondd el a véleményed!

Kóstold meg ezeket is!

Keresés