Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan fogyaszd a Sponser Activator 200-at?

A Sponser népszerű teljesítményfokozója, az Activator 200 ampulla 200 mg koffeinnel növeli az állóképességet, valamint javítja a koncentrációt és a figyelmet a verseny kiemelt fontosságú szakaszaiban. Különösen a sprint- és állóképességi sportolók használják rendszeresen, akár közvetlenül a rajt előtt vagy a verseny során.

Az Activator 200 mg koffeint tartalmaz guaranából, matéból és zöld tea kivonatból keverve, tiszta koffein tartalommal. A koffein különböző forrásainak kombinációja rövidebb és hosszabb ideig tartó stimuláló hatást biztosít. Hatása így nemcsak gyors, hanem akár 4 órán keresztül is tart.

Annak érdekében, hogy a koffein löket ne 'visszafelé süljön el', mindenképpen érdemes az alábbi fogyasztási ajánlásokat figyelembe venni. 

Spint és intervallum szakaszok

A fokozott koncentráció, az éberség és az adrenalin aktivitás ezekben a szakaszokban különösen fontos. Sprint és intervallum szakaszok esetén javasoljuk, hogy az Activator 200-at kb. 30 - 60 perccel a kívánt hatás elérése előtt fogyaszd az optimális hatékonyság érdekében.

1 - 3 órán át tartó teljesítménysportok

A koffeinfogyasztástól megnövekedett állóképességi teljesítményre lehet számítani a több órán át tartó aktivitás során, mivel javítja az energiaellátást a zsírsav-oxidáció révén.

Mivel a legmagasabb koffein-koncentráció 45 - 60 perccel a bevitel után következik be a vérben, majd az azt követő 2 - 3 óra során ellaposodik, fontos, hogy az adagolást az egyéni versenyhelyzetedhez igazodva megfelelően tervezd meg. Így a maximális hatást elérheted már az induláskor is, vagy időzítheted például kifejezetten a verseny második felére, vagy az utolsó szakaszra.

12 - 24 órás versenyek

Az egyik lehetséges alkalmazási mód, hogy 3 óránként elfogyasztasz egy ampulla ACTIVATOR 200-at. A mennyiség azonban testtömegtől függően egy kicsit változhat, lehet több vagy kevesebb is. Ha már van tapasztalatod a koffeinnel kapcsolatban, és jól tolerálja a szervezeted, akkor már a kezdetektől fogyaszd bátran. Ellenkező esetben inkább azt javasoljuk, hogy tapasztald ki a terméket, és eleinte inkább 5 - 6 órás ciklusokban használd az ampullát. Vagy csak szelektíven és célorientáltan, körülbelül 30 perccel a teljesítménykritikus fázisok előtt, mint például az éjszakai időszak, vagy megfelelő időben a várhatóan bekövetkező teljesítménycsökkenés előtt.

Ultra versenyek

Ugyanazok az ajánlások érvényesek az ultratávokra, mint az egynapos rendezvényekre. Fontos azonban figyelembe venni az alvásszünetek előtti utolsó koffeinbevitel közötti megfelelő időtartamot, ami legalább 4 óra.


Kapcsolodó cikkek:

->  A koffein hatása a sportteljesítményre

->  Koffeinmegvonás a versenyt megelőzően


Felhasznált irodalom: Remo Jutzeler, Head R&D SPONSER SPORT FOOD, sponer.com

Fotó: Mibro/Pixabay

sponser.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Koffein Teljesítményfokozók