Sponser Lactat Buffer savasodásgátló, 600g
SponserTermékleírás
Savasodásgátló: Sponser Lactat Buffer a hipersavasodás ellen
A laktát (tejsav) felgyülemlése intenzív anaerob tevékenységek és intervallumedzések közben gyakran korlátozza a teljesítményt. Ennek eredményeképpen az izomban felszaporodó tejsav hatására a vér pH-értéke savas irányba tolódik el, és a vér pH-értéke egy rövid időre leesik. A test nem jól tolerálja az alacsony pH-értéket és szüksége van úgynevezett puffer-anyagokra, amelyek megóvják az említett pH-változásoktól. A bikarbonát és a citrát egy közvetett hatás révén kompenzálhatja a sav-emelkedéseket, amelyek korlátozzák a teljesítményt.
Ez azt jelenti, hogy a sportoló hosszabb ideig képes nyújtani egy adott terhelést vagy magasabb teljesítményt tud nyújtani ugyanazon idő alatt.
A Lactat Buffer-t versenyekhez használják kiegészítőként, mivel javítja a teljesítményt.
Különösen ambiciózus sportolóknak készült, bármely olyan sportban, ahol a sav-emelkedés (savasodás) teljesítmény-korlátozó tényező, mint például
- Anaerob terhelések: evezés, úszás, síelés, atlétika (rövid- és középtáv), stb).
- Ismétlődő intervalumterhelések: különféle csapatsportok (futball, jégkorong), erősportok, harcművészetek (karate, judo)
SPONSER LACTAT BUFFER ELŐNYEI
- Az izmok hiper-savasodásának késleltetése
- Ideális olyan sportokhoz, ahol az izom savassága és a laktát felhalmozódása korlátozza a teljesítményt
- A bikarbonátok és a nátrium-citrát a versenyt megelőző napokban lévő töltés miatt fontos
- Enyhén citromos íz
FELHASZNÁLÁS, ADAGOLÁS
700 – 1250 ml fogyasztása 3 órával az edzés vagy verseny kezdetét megelőzően a lenti adagolás alapján.
Tudományos kutatások megerősítették a verseny előtti napokban lévő szóda-feltöltés hatékonyságát. Ebben az esetben a bevitelnek 3-4 nappal a versenyt megelőző napon meg kell kezdődnie a fogyasztási javaslat szerint. A teljesítményjavító hatás megfigyelhető a fogyasztást követő 24 órában.
Korlátozott vesefunkciókkal és/vagy magas vérnyomással élők, valamint sóérzékenyek nem használhatják a Lactat Buffer-t. A Nátrium-bikarbonátot és nátrium-citrátot nem szabad tejjel keverni, mivel tej-alkáli szindrómát okozhat, megemelkedett vér-kalcium értékekkel, mely a vesékben kalcium-lerakódáshoz vezethet.
A vizelet pH-értékének változása valószínűsíthető a bikarbonát kiegészítő használata miatt. Ha egy sportolót dopping-tesztre hívnak, több órát is igénybe vehet mire a vizelet pH-értéke az elfogadható szintre visszaáll.
Adagolás
Testsúly |
Adag |
Víz |
45 - 55 kg | 25 g (3 kanál) | kb. 700 ml |
55 - 65 kg | 30 g (4 kanál) | kb. 850 ml |
65 - 75 kg | 34 g (4.5 kanál) | kb. 1000 ml |
75 - 85 kg | 39 g (5 kanál) | kb. 1100 ml |
85 - 95 kg | 44 g (5.5 kanál) | kb. 1250 ml |
ÖSSZETEVŐK
Nátrium-citrát 45%, töltőanyag (polidextróz), nátrium-bikarbonát 24%, aromák, édesítőszer (szteviol-glikozidok).
KISZERELÉS / ÍZ: 600 g / doboz - Citrom ízben
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és vegyes étrendet, valamint az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson
Származás, gyártás:
Fejlesztés: Svájc
Gyártás: Svájc
Tápanyagérték
Lactat Buffer | |||
Tápanyagérték | 100 g | 25 g (700ml) |
|
Energia kJ (kcal) | 586 kJ (139 kcal) | 146 kJ (35 kcal) | |
Zsír ebből telített zsírsavak |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
|
Szénhidrátok ebből cukrok |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
|
Rostok | 27 g | 6.8 g | |
Fehérje | 0 g | 0 g | |
Só | 40.50 g | 10.12 g |
Nátriumtartalom: 16.2g / 100g. (Hozzáadott sót nem tartalmaz.)
Termékjellemzők
Termékcsoport | Izomfunkció |
Terméktípus | Savasodásgátló |
Használat ideje | Sportolás előtt |
Kiszerelési egység | Doboz |
Kiszerelés tartalma | 800 g |
Adagolási forma | Por |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Vegán | Igen |
Vegetáriánus | Igen |
Szójamentes | Igen |
Szabad fruktóztól mentes | Igen |
Koffeint tartalmaz | Nem |
Tartósítószerektől mentes | Igen |
Mesterséges színezékektől mentes | Igen |