Termékleírás
GAL Marhakollagén peptidek
A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg a bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl.: csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
A Gal Marhakollagénben lévő kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz előemésztett, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó, és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált marhakollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.
A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).
E kollagénünk jótékony hatásai, fogyasztásának élettani előnyei nem különböznek a sertéskollagénünkéitől. Fontos azonban kiemelnünk, hogy marhakollagén-alapanyagunk kizárólag legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarháktól, kíméletes állattartásból származik.
A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagyrésze színhúsokból származik, és nem a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek stb.). Persze, hisz pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy hiba! Mivel az állati szervezet fehérje-tartalmának is jelentős része kollagén-fehérje, és őseink illetve a mai vadászó-gyűjtögető népek fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati eredetű, ezért logikus, hogy a fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú kellett hogy legyen. Ebből számomra az következik, hogy evolúciónk során a magas kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez számunkra az egészséges.
Mire jók tehát a kollagén peptidek
Bőr és haj
- Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti.
- Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét.
- Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát.
- Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt.
- Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát.
- Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít.
- Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást).
- Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is).
Egyéb jótékony hatások
- Csökkenti az ízületi fájdalmakat.
- Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt).
- Fokozza a tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin).
- Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek).
- Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok kiegyensúlyozása által.
- Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).
Felhasználás, adagolás
Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Akár 3 púpozott evőkanál (30g) is fogyasztható naponta összesen.
Legjobb reggelihez és/vagy lefekvés előtt fogyasztani.
Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes narancslébe, kakaóba, müzlibe, vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül elfedik azt.
A megfelelő hatás elérése érdekében 3 hónapon kesresztül javasolt fogyasztani.
Figyelmeztetés!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Összetevők
Kollagén peptidek (hidrolizált marhakollagén)
Kiszerelés
Zacskós termék - 300g
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a dobozon
Gyártja és forgalmazza: GAL Vital SynergyTech Kft.
Forrás: www.gal.hu
Átlagos tápérték
GAL Marhakollagén peptid | |||||
Tápanyagérték | 100 g | 10 g | 30 g | ||
Energia kJ (kcal) | 1530 kJ (360 kcal) | 153 kJ (36 kcal) | 459 kJ (108 kcal) | ||
Zsír | 0 g | 0 g |
0 g | ||
Szénhidrátok | 0 g | 0 g | 0 g | ||
Fehérje | 90 g | 9 g | 27 g | ||
Só | 0.7 g | 0.07 g | 0.21 g |
Termékjellemzők
Termékcsoport | Kollagének |
Használat ideje | Felkészülés |
Adagolási forma | Por |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Mesterséges édesítőszerektől mentes | Igen |