Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

Kell-e inni a Sponser energia gélek után vizet?

Kell-e inni a Sponser energia gélek után?

És ha igen, mit? Vizet? Vagy sportitalt? Mennyit? Mikor?

A Sponser Liquid Energy energia gélek tulajdonképpen hatékony sportitalok koncentrált formában, szénhidrátokkal, ásványi anyagokkal, és egyes termékek esetén BCAA aminosavval dúsítva.

Víz nélkül hosszabb ideig tart a gélek emésztése és a véráramba jutása. A szervezetednek vízre van szüksége a tápanyagok szállításához és a szénhidrátok emésztéséhez.

Ezért a koncentrált energia gélek vagy szilárd ételek fogyasztását követően mindig igyál kellő mennyiségű vizet!

Mivel az energiagélek koncentált formában már jellemzően tartalmaznak minden összetevőt, amelyet az izotóniás vagy hipotóniás sportitalok, ezért célszerű és elegendő a víz fogyasztása a felszívódás elősegítése érdekében.


Mennyi vizet szükséges inni az energia gélek fogyasztása után?

20-30 g szénhidrátot tartalmazó energia gél fogyasztása után legalább 2 dl vizet kell fogyasztani. Megfelelő mennyiségű folyadék nélkül a rehidratáció romlik, mely gyomor- és bélrendszeri kényelmetlenséget okozhat edzés közben, ami teljesítményromláshoz vezethet.


Mikor kell vizet inni a gélek fogyasztása esetén?

A koncentrált energia gélek fogyasztását követőn mindig várj 1-2 percet a vízfogyasztással, hogy a szénhidrátok és az elektrolitok felszívódása hatékonyan megkezdődhessen. Ellenkező esetben a tápanyagok egy része kimosódhat a szervezetből.


Mire figyelj még a folyadékpótlás során?

Ugyanakkor az energia gélek felszívódását elősegíti, ha kellően hidratált a szervezeted. Ha a gélfogyasztást megelőzően iszol pár korty vizet, akkor a gyomrodban és a bélrendszerben elegendő folyadék lesz a gélben lévő tápanyagok felszívódásához. Ha nincs elegendő mennyiségű víz a gyomorban és a bélrendszerben, akkor a szervezet a sejtektől vonja el a vizet, mely korai kiszáradáshoz vezethet.


www.sponser.hu

Keresés