Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termogenezis

Titkos fegyver a zsírégetéshez

Mit jelent a termogenezis?

A termogenezis egy anyagcsere folyamat, amelynek során a szervezet az anyagcsere fokozása mellett hőt termel és eközben kalóriát éget el. A hőtermelés az emésztésből (táplálékfüggő hőtermelés), izommunkából, pszichés ingerekből, hormonokból és gyógyszerekből eredő hőtermelés által okozott energiafelhasználás. A meleg ételek hatására történő hő- és izzadságtermelés szintén a termogenezis következménye.


Fokozott energiafelszabadulás

A szervezetben keletkező hő a környezetbe távozik, ami a táplálék energiájának a zsírraktárakban való tárolásának csökkenéséhez vezet.
 

A fehérjék fokozott emésztése

A fehérjék emésztése például a szénhidrátokhoz és zsírokhoz képest fokozott kalóriaégetést eredményez a hőtermelés révén. Ez a többlethő a fokozott kalóriaégetés eredménye, és a testsúly csökkentésére irányuló táplálkozási és edzési tervek részeként hasznosítható. 
 

A termogenezis elősegítése

Különböző anyagokkal, mint például a katechinek (zöld tea), csípős fűszerek - koplaló edzéssel és intenzív intervallum edzéssel kombinálva - a hőtermelés kifejezetten elősegíthető és/vagy a szénhidrát- és zsíranyagcsere enzimjei gátolhatóak, ami összességében fokozott zsírégetéshez vezetnek.

A termogén kiegészítők fokozzák az anyagcserét, növelik a zsírégetést és csökkentik az étvágyat. A legnépszerűbb termogén kiegészítők közé tartozik a koffein, a zöld tea, a kapszaicin és más növényi kivonatok.


A következő SPONSER termékek támogatják a termogenezist:

  • LIPOX BURNER
    Alkalmas az általános jó közérzetet biztosító fehérjeturmixokhoz való hozzáadásra a kalóriaszegény étrend részeként. Guarana, cayenne bors, zöld kávé és citrusfélék kivonatából származó polifenolokat tartalmaz, innovatív formula.

  • CARNITIN 1000
    Fizikai aktivitás előtt és után vagy diéták kísérőjeként. Ivásra kész ampulla 1000 mg L-karnitinnel, amely szerepet játszik a zsírsavak elégetésében. A cink hozzájárul a normális zsírsav-anyagcseréhez.

  • ACTIVATOR 200
    A koffein aktiválja a hőtermelést, elősegíti a ketontestek képződését és fokozza a zsír oxidációját. Fogyaszd edzés előtt. 200 mg koffeint tartalmaz.


Forrás: sponser.com
Fotó: Karolina Grabowska / Pexels

Tartalomhoz tartozó címkék: Diéta Fogyókúra - zsírégetés