Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

Mi a különbség a Sponser Competition és az Ultra Competition hipotóniás sportitalok között?

Mindkét ital alapvetően hosszabb idejű (2,5 - 3 óra feletti) sportoláshoz ajánlott, savmentes, hipotóniás sportital, a legmagasabb energiasűrűséggel, különböző glikémiás indexű szénhidrátok széles spektrumú keverékével, elektrolitokkal dúsítva.

Tehát első ránézésre a két sportital nem igazán különbözik egymástól.

Összetételüknek és enyhe íz-intenzitásuknak köszönhetően mindkét italpor biztosítja az optimális emészthetőséget az intenzív sportolás során, függetlenül a mozgás időtartalmától. 

A Sponser hipotóniás sportitalait rendkívül jól tolerálja az érzékeny gyomor is, mivel kizárólag a szükséges szénhidrátokat és ásványi anyagokat tartalmazzák, így az alacsony ozmolaritás miatt könnyen emészthetőek. Minden olyan tápanyagtól mentesek, amelyek felelősek lehetnek a tolerancia problémákért, mivel a termékek glutén- és laktózmentesek.


     


De akkor mi is a különbség a két hipotóniás sportital között?

Bár mindkét sportital alkalmas minden típusú állóképességi versenyre, az ULTRA COMPETITION azonban még inkább az ultrasportolókra és az ultrateljesítményre összpontosít a semleges íze és a különleges összetétele miatt.

=> A 6-8 óránál hosszabb és nagyon alacsony intenzitású sportteljesítmény során az Ultra Competition által biztosított lassúbb inzulinválasz előnyös lehet, mivel kevésbé csökkenti a zsírégetést.

=> A viaszos kukoricakeményítőből, valamint az árpából (gluténmentes) és kukoricából származó hidrolizátumok tartós energiaellátást biztosítanak szervezetünknek, alacsony glikémiás index mellett. Ezek a tápanyagok gyorsan feldolgozódnak a gyomorban, ugyanakkor az enzimek csak lassan és fokozatosan bontják le őket glükózra.

=> Nem tartalmaz glutént, laktózt, izomaltulózt és fruktózt, amelyek jellemzően az ultra tevékenység során fellépő toleranciaproblémákért felelősek.

=> Ezenkívül az Ultra Competition szándékosan íztelen formában készül, mivel az ultra teljesítmény során általában már nem igazán kívánjuk az intenzív, édes ízeket. Persze mindenki tudja a saját ízlése szerint is ízesíteni (teával, gyümölcskivonatokkal, sziruppal), igény szerint.   


A Competition és a Competition Ultra tápanyagösszetétele

  Tápanyagok    Competition
(100 g)
 Ultra Competition
(100 g)
 Energia  1630 kJ / 383 kcal   1618 kJ / 380 kcal 
 Szénhidrát
    ebből cukor
 96 g 
 52 g 

 96 g 
 20 g 

 Fehérje  0 g  0.2 g 
 Só 1.42 g  1.44 g 
 Ásványi anyagok
 Nátrium 580 mg  575 mg 
 Kalcium 60 mg  60 mg 
 Magnézium 45 mg  45 mg 
 Kálium 85 mg  90 mg 
 Klorid 225 mg  225 mg 


Milyen kiszerelésben és ízekben érhetőek el a sportitalok?

A Sponser Competition sportital citrus, narancs, málna, menta és vegyes gyümölcs ízekben érhető el, 1000 g-os dobozos kiszerelésben, 800 g-os utántöltő zacskóban, 400g-os dobozban, valamint 60 g-os tasakban (ez utóbbi csak narancs ízben).
Az
Ultra Competition sportital 1000 g-os kiszerelésben kapható, natúr ízben.

További kapcsolodó cikkek:
A folyadékpótlás és a sportitalok szerepe a sportolás során


Tartalomhoz tartozó címkék: Sportitalok

Keresés