Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

Sponser fehérjék összehasonlítása - Tudod, hogy neked melyik a legjobb?

Napjainkban viszonylag nehéz odafigyelés nélkül fedezni a megnövekedett fehérjeszükségletet kizárólag az általános étrendből. Nyilván a legtöbb embernek nem feltétlenül van szüksége fehérjekiegészítésre, mivel egy helyes étrend kialakításával a napi fehérjeszükségletet fedezhető. A megnövekedett fehérjebevitelből elsősorban a fitnesz-, erő- és állóképességi sportban aktív emberek részesülhetnek a leginkább.

A fehérjék fogyasztása azonban mindenki számára fontos, mert számos fiziológiai funkciót töltenek be a szervezetünkben.

  • Meghatározó szerepet játszanak az izmok fejlődésében, fenntartásában és regenerációjában.
  • Az emberi test teljes felépítésében jelen vannak; a bőrben, izmokban, körmökben, csontokban, ínszalagokban és minden más szövetben.
  • Ezenkívül a hormonok és az enzimek is főleg fehérjékből állnak.


Miért szükséges fehérjét fogyasztani az étkezés során?

A fehérjéket alkotó aminosavak létfontoságuak az egészséges szervezet működéséhez. Megkülönböztetünk esszenciális, azaz a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakat és nem esszenciális aminosavakat. Az esszenciális aminosavakat a szervezetünk nem tudja előállítani, így nekünk kell táplálékkal bejuttatni. Ezenkívül léteznek feltételesen esszenciális aminosavak is, amiket a szervezet bizonyos helyzetekben nem képes előállítani, például gyerekkorban, gyógyulás esetén, stb.


           


Kinek kedvező a fokozott fehérjebevitel?

A fehérjéket az izomtömeg növelése, az általános testösszetétel javítása és a fehérjeszükségletünk kielégítése céljából fogyasztjuk. 

Mivel a fehérjék központi szerepet játszanak az izomépítésben, nyilvánvaló, hogy az intenzív fizikai edzések során, például erő- vagy állóképességi edzések, a fehérjeszükséglet megnő. A sportolók és aktív életmódot folytató emberek, akik rendszeresen emelnek súlyt, azt tapasztalhatják, hogy a fehérjepor használata maximalizálja az izomtömeg-növekedést és a zsírvesztést.

A fehérjék azonban nemcsak az erőnléti és állóképességi sportolók felépülésében fontosak, hanem például a fogyásban is jelentős a szerepük. A fehérjében gazdag étrend eltelít, és laktató hatásának köszönhetően segít a kalóriák megtakarításában, valamint a kívánt testsúly könnyebb elérésében.

A fokozott fehérjebevitel előnyös és célszerű azoknak is, akiknek valamilyen oknál fogva elégtelen a fehérjebevitelük, például betegség miatt, idős korban vagy a vegetáriánus és vegán étrend követése esetén.
 

Melyik fehérjepor a legjobb?

Bár minden fehérjepor koncentrált fehérjeforrást biztosít, bizonyos típusok hatékonyabban adhatják meg testének azt, amire szüksége van.

A kutatások következetesen megerősítették a tejsavófehérje képességét az izomtömeg és a gyógyulás elősegítésére. Míg a tejsavó-koncentrátum olcsóbb, mint a tejsavó-izolátum, tömegarányban kevesebb fehérjét tartalmaz. A tejsavófehérje gyorsan emészthető, ami gyors aminosav-növekedést eredményez, ami hozzájárulhat az izomtömeg és az erő növekedéséhez. Csökkenti az étvágyat és elősegítheti a zsírvesztést is.

A fogyás esetén a kazein fehérje, a tejsavófehérje vagy a kettő kombinációja lehet a legjobb fehérje-kiegészítő a teltség és a zsírvesztés elősegítésére. A kazein egy lassan emészthető tejfehérje, amely csökkentheti az izomfehérje lebontását, és elősegítheti az izomtömeg növekedését és a zsírvesztést a kalóriakorlátozás során.

Számos fehérjepor növényi fehérjék keverékét tartalmazza. Enzimek hozzáadása ezekhez a növényi-fehérje keverékekhez növelheti emésztésüket és felszívódásukat.

A lényeg, hogy olyan fehérjeport válassz, mely megfelelő az étrendi preferenciádnak, az étkezési toleranciádnak, valamint az egészségi és fitnesz céljaidnak.
 

Milyen fehérjéket ajánl a Sponser?

A Sponser kiváló minőségű fehérjekészítmények széles választékát kínálja, különböző adagolási formákban: por, szelet, turmix, laktózmentes, vegán, stb. Az egyéni preferenciáktól és a helyzettől függően szükséges kiválasztani a legideálisabb fehérjeport.

Az alábbi linken találhatsz egy rövid áttekintést a Sponser fehérjékről, mely segít a választásban.

>> Sponser fehérjék összehasonlítása


sponser.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Fehérje

Keresés